zarijove-slevy.jpg
Více informací| Kosmetická ošetření| Salony| Kosmetické kurzy| Kontakt| Přihlášení| E-shop
Úvod .. BIODROGA více... .. Vlastnosti

Kosmetické vlastnosti

DERMATOLOGICKY TESTOVÁNO

Jednotlivé obsahové složky v produktech a zejména konečné produkty jsou dlouhodobě vystaveny podrobným dermatologickým testům, z hlediska maximální šetrnosti, snášenlivosti a účinnosti. Testy jsou zajišťovány pod vedením zkušených dermatologů s dlouholetou lékařskou praxí.

S ANTI-OXIDANTY

Antioxidanty jsou důležité látky, které jsou schopny zachytit volné radikály. Bývají proto často označovány jako tzv. lapače volných radikálů. Radikál je molekula, která obsahuje nepárový (single) elektron. Za normálních okolností jsou elektrony párové a mají nízký energetický stav. Radikály jsou však vysoce reaktivní, útočí na jiné molekuly a způsobí řetězové reakce. Radikály mohou způsobit poškození kůže či těla. Antioxidanty neutralizují působení volných radikálů na pokožce, neumožní vznik řetězové reakce a zabrání jejich negativnímu působení či poškození kůže.

S OBSAHEM ENZYMŮ

Enzym je jednoduchá či složená bílkovina, která řídí většinu biochemických procesů v živých organismech. V kosmetických produktech jsou tyto látky využity naprosto cíleně, a to například minimalizování hyperpigmentace kůže nebo k odstranění odumřelých buněk pokožky. Příkladem enzymů použitých v produktech jen je Papain, získaný z papáji, nebo bromelain obsažený v ananasu).

S KYSELINOU HYALURONOVOU

Kyselina hyaluronová patří do skupiny mucopolysacharidů (vícenásobný cukr). Je schopna vázat až 6000 krát více vody než je její vlastní hmotnost. To je ideální především proti viditelným známkám stárnutí, jako jsou vrásky a linie. Kyselina hyaluronová je přirozenou součástí lidského organismu a většina jejího podílu je v kůži, kde posiluje soudržnost pokožkových buněk. Její obsah v lidském těle působením různých faktorů kolísá. Již od 25.roku věku klesá produkce kyseliny hyaluronové. Ve věku 60-ti let bývá v lidském těle již pouze 10% z počátečního množství kyseliny hyaluronové. Existují dvě varianty kyseliny hyaluronové: Kyselina hyaluronová (vysokomolekulární) má intenzivní hydratační účinek a dodanou vlhkost v pokožce dlouhodobě váže. Zjemňuje vrásky a linie ze sucha. Chrání pleť před přesušením a ztrátou elasticity. Super kyselina hyaluronová (nízkomolekulární) má na základě své modifikované molekulární struktury, oproti vysokomolekulární kyselině hyaluronové, vyšší schopnost udržet dlouhodobou zásobu vody v pokožce. Navyšuje hladinu hydratace, zjemňuje vrásky a linie ze sucha. Má ochranné a vyhlazující vlastnosti.

ŽÁDNÁ PARFEMACE

Všechny parfémové látky mají v kosmetických produktech maskující funkci či desodorační a vonný účinek. Zmenšují nebo pohlcují základní, někdy ne příliš příjemnou vůni účinných látek obsažených v produktech nebo potlačují nepříjemný tělesný pach. Obecně mohou parfémy způsobit podráždění pokožky a vyvolat alergické reakce. V průměru každý pátý typ pokožky, na nějž jsou naneseny parfemované produkty reaguje přecitlivě a alergicky. Kosmetické produkty bez obsahu parfemace jsou šetrnou péčí pro citlivou pokožku náchylnou k alergiím.

ŽÁDNÉ VŮNĚ

Od roku 2003 je povinností uvádět na kosmetických produktech samostatně některé obsažené vůně, které překročí limity jejich koncentrace, aby se předcházelo včas alergickým reakcím. V seznamu těchto látek jsou jak přírodní tak i syntetické složky. Mezi ně patří mimo jiné limonen, citral a benzylalkohol. Kosmetické produkty bez obsahu vonných složek jsou šetrnou péčí pro citlivou pokožku náchylnou k alergiím.

ŽÁDNÉ EMULGÁTORY

Emulgátory jsou látky, které vytvářejí ze směsi vody a olejových složek emulze. S vyšší koncentrací emulgátorů stoupá nebezpečí narušení důležité kožní bariéry. Nejúspěšnější a studiemi podloženou alternativou za zatěžující emulgátory jsou pokožce identické ceramidy nebo alternativní základy pleťových krémů jako je např. Derma Membran Complex (DMC). Tyto složky jsou ideální pro citlivou a problematickou pleť. Derma Membran Complex (DMC) je inteligentní systém vytvořený z několika velmi účinných složek a je často označován jako „pokožce příbuzný“, protože je modelován nejen s vysokou fyzikální podobností ke struktuře pleti, ale také s ohledem na obsažené membránové složky pokožky, jako jsou phospholipidy, squalan, ceramidy nebo triglyceridy. DMC je kompatibilní s kůži a tvoří základ transportního systému přenášejícího účinné látky do jejích spodních vrstev. Zajistí jemnou lehce vstřebatelnou texturu produktů, aniž by do nich musely být přidány zatěžující emulgátory. Účinné látky jsou tak dopraveny přímo, rychle a zcela hladce do pokožky, překonají veškeré bariéry a je výrazně navýšena jejich účinnost. Produkty s obsahem DMC jsou enormně snášenlivé, nabízí okamžitý efekt a pomáhají znovu obnovovat přirozenou ochrannou bariéru pokožky.

ŽÁDNÉ MINERÁLNÍ OLEJE

Minerální olej,vazelína, tekutý parafin, parafínový olej, mikrokrystalický vosk, ozokerit vosk nebo např. ceresin jsou čištěné oleje bez zápachu, které byly v kosmetickém průmyslu používány dlouhodobě, neboť zřídka kdy způsobují alergie nebo podráždění pokožky. Minerální oleje zůstávají na povrchu pokožky a zde rozvíjejí svůj ochranný účinek. Oproti tomu rostlinné oleje jsou látky velmi podobné přírodním lipidům lidské pokožky a pronikají přímo do její horní vrstvy.

ŽÁDNÉ PARABENY

Parabeny (Isobutyl parabeny, Ethyl parabeny, Methylparabeny, Propylparabeny, Butylparabeny) jsou konzervační látky, které byly v kosmetických produktech používány po mnoho let, aby chránily produkt před škodlivými bakteriemi. V základě jsou parabeny vedeny v kosmetice jako obsahové látky v pozitivním smyslu, mohou být proto používány k účinné ochraně pokožky proti bakteriálnímu napadení. Nicméně mohou způsobovat alergické reakce a většinou nejsou kompatibilní k citlivému typu pleti. V posledních letech jsou parabeny často nahrazovány jinými obsahovými látkami s konzervačními a antimikrobiálními vlastnostmi. Kritickým faktorem dále je, že jsou své struktuře velmi podobné ženskému pohlavnímu hormonu estrogenu, a existuje podezření, že při absorpci do pokožky narušují hormonální rovnováhu v těle. Nicméně nelze určitě prokázat, že jsou zdraví nebezpečné a to na základě studií a zjištěných skutečností německým úřadem pro hodnocení rizik.

ŽÁDNÉ POLYETHYLENGLYKOLY ( PEG )

Polyethylenglykoly - krátce PEG – jsou chemické sloučeniny, které účinně kombinují lipidy a vlhkost. Zajišťují lehkou formulaci kosmetických produktů podobně jako emulgátory. Pro rozpoznání jsou v INCI seznamu účinných látek často označovány zkratkou PEG a příslušným číslem. Typickým příkladem polyethylenového glykolu je Lauryl ether sulfát sodný. Laureth-9 se v kosmetice často používá jako emulgátor a v dermatologii používá jako lokální anestetikum. PEG jsou tedy v kosmetice používány jako povrchově aktivní, pomocné látky. Používají se v závislosti na složení jako pomocná rozpouštědla, emulgátory, povrchově aktivní látky a zvlhčující činidla. PEG zlepšují také penetraci, tzn. propustnost do pokožky, což je ideální pro účinné látky, ale velmi nebezpečné pro toxické látky, které tímto jednodušeji pronikají do pokožky. Z tohoto důvodu je použití PEG zcela kontroverzní.

ŽÁDNÉ SILIKONY

Silikonové oleje se dělí na ve vodě nerozpustné, jako např. Dimethicone, Cyclomethicon, Cyclopentoxilaza, Dimethiconol, a ve vodě rozpustné silikony, jako jsou Amodimethicone, Polysiloxany, PEG/PPG-14/4 Dimethicony nebo Dimethicon Copolyol. Tvoří na povrchu kůže vodu odpuzující vrstvu, která chrání před ztrátou hydratace. Komplexně nejsou žádné známé alergie na tyto obsahové látky. Silikonové oleje jsou věčné, fixují vůni na pokožce a nezpůsobují pocit mastnoty. Jejich příliš velká koncentrace v pleťových krémech může akumulovat pot pod povrchem pokožky. Proto musí být jejich koncentrace zvolena velmi pečlivě.

ŽÁDNÉ ŽIVOČIŠNÉ SLOŽKY

Všechny složky použité v produktu, který neobsahuje žádné živočišné složky, jsou přírodního nebo syntetického, respektive biotechnologického původu. Toto je důležité např. pro zákazníky, kteří se vegetariánsky nejen stravují, ale dodržují tuto filozofii v celém svém životě. Při výběru alternativních obsahových látek je také dbáno na to, aby syntetické nebo biotechnologické látky nebyly předmětem jakéhokoliv zkoušení na zvířatech i ze strany výrobců těchto složek.

ŽÁDNÁ BARVIVA

Přidaná barviva v kosmetických produktech mají jen jednu funkci, a to je změnit barvu a zatraktivnit vzhled textury a nemají tedy žádný speciální úkol. Barviva jsou obvykle známá jako označení CI plus pětimístné číslo = colour index number. Například: CI 77891 je mineral titanium dioxide, který slouží jako fyzikální ochranný filtr. Použití chemických barviv se výrazně snižuje na minimum, neboť není pro receptury produktů nikterak nutné. Především stresovaná, citlivá pokožka nebo pleť s tendencí k alergickým reakcím povětšinou nepřijímá tyto zatěžující složky.

S PŘÍRODNÍMI VONNÝMI LÁTKAMI

Vonné látky přírodního původu jsou převážně získané z rostlin. Používají se u čistě přírodních kosmetických produktů. Některé z přírodní vonné substance mohou být v koncentraci, která neodpovídá potřebám pokožky u lidí, kteří trpí alergiemi. Je proto nutné předat včas informace o jejich obsahu v produktu.

S PEPTIDY

Peptidy jsou vysoce efektivní anti-aging složky se signální funkcí pro pokožku. Jedná se o organické sloučeniny, složené z několika řetězců aminokyselin, schopné pozitivně ovlivnit jednotlivé funkce lidského těla. Zajišťují správný růst buněk pokožky a obnovu kůže. Podporují tedy proces regenerace pleti. Existuje několik variant peptidů, jako tripeptidy, tetrapeptidy, hexapeptidy, oligopeptidy atd. Jednotlivé peptidy tedy mají různé režimy činnosti, jako například: stimulace kolagenu a kyseliny hyaluronové (tripeptidy, tetrapeptidy), znatelné zlepšení pružnosti pokožky (oligopeptidy, tripeptidy) nebo pozitivní vliv na mimické vrásky (hexapeptidy) atd. Obecně lze tedy říci, že veškeré varianty peptidů zajistí citelný anti-age účinek a mají významné postavení v oblasti péče o pleť.

S OBSAHEM KYSELIN

Nejčastěji se v kosmetických produktech používají alfa hydroxy kyseliny (AHA) a beta hydroxy kyseliny (BHA). AHA (kyselina alfa-hydroxy), jsou rozpustné ve vodě . Jedná se o kategorii kyselin do níž se řadí kyselina glykolová, kyselina mléčná, kyselina citrónová a kyselina vinná a jsou také obecně známé pod pojmem ovocné kyseliny. Produkty s obsahem AHA kyselin v různé koncentraci jsou cíleně určeny ke správné regeneraci a obnově pokožky. Pozitivně ovlivňují hyperpigmentaci, vyhlazují strukturu pokožky a redukují vzniklé linie,vrásky, rozšířené póry a další nerovnosti pokožky. Zabraňují nadměrnému přesušení pleti a naopak i regulují nadměrnou tvorbu kožního mazu. PHA (kyselina poly hydroxy), mimo jiné kyselina laktobionová, působí podobně jako AHA kyseliny. Vzhledem k jejich větší molekule jsou tyto kyseliny méně dráždivé. Takže je tento typ kyselin dokonale snášen i citlivou pokožkou. Mezi BHA (kyselina beta-hydroxy) patří kyselina salicylová. Je to stejný typ kyseliny, který se používá v léku aspirin. Kyseliny BHA jsou schopny pročistit pokožku hluboko do pórů, zbavuje ji nečistot a vyhlazuje její povrch. BHA kyseliny jsou rozpustné v tucích. Proto mohou BHA proniknout až do mazových žláz, odstranit zablokované kožní buňky a uvolnit ucpané ústí mazové žlázy. BHA tedy redukují černé tečky, pupínky a vklady.

S UV-OCHRANOU

UV ochrana v kosmetických produktech je velmi důležitá pro každodenní péči o pokožku. Zabraňuje negativnímu působení UV paprsků na pokožku a možnému poškození pleti.

S VITAMÍNY

Vitamíny v kosmetických produktech mají rozličné účinky. Patří k přírodním substancím, jejichž klinický účinek je vědecky prozkoumán a podložen. Pomáhají stimulovat stavbu nových buněk, podporují pleti vlastní regeneraci, předchází procesům předčasného stárnutí a působí jako efektivní antioxidanty.

S DMC (Derma Membrane Complex)

Derma Membrane Complex je nejúspěšnější a studiemi podložená alternativa za zatěžující emulgátory. Jedná se o inteligentní systém vytvořený z několika velmi účinných složek a je často označován jako „pokožce příbuzný“, protože je modelován nejen s vysokou fyzikální podobností ke struktuře pleti, ale také s ohledem na obsažené membránové složky pokožky, jako jsou phospholipidy, squalan, ceramidy nebo triglyceridy. DMC je kompatibilní s kůži a tvoří základ transportního systému přenášejícího účinné látky do jejích spodních vrstev. Zajistí jemnou lehce vstřebatelnou texturu produktů, aniž by do nich musely být přidány zatěžující emulgátory. Účinné látky jsou tak dopraveny přímo, rychle a zcela hladce do pokožky, překonají veškeré bariéry a je výrazně navýšena jejich účinnost. Produkty s obsahem DMC jsou enormně snášenlivé, nabízí okamžitý efekt a pomáhají znovu obnovovat přirozenou ochrannou bariéru pokožky.

S OCHRANNÝM FAKTOREM (Sun Protection Factor)

Produkty s ochranným slunečním filtrem jsou jedním z nejdůležitějších faktorů proti předčasnému stárnutí pokožky, a to 365 dní v roce. UV paprsky jsou pleti škodlivé i když sluneční záření není intenzivní, a to i v případě, když je zataženo nebo prší. Světelná ochrana kosmetických produktů je tvořena substancí filtrů, která působí jako ochranný štít mezi pokožkou a slunečními paprsky. Rozlišuje se chemický a fyzikální ochranný filtr. Chemické ochranné světelné filtry jsou UV filtry, které působí přímo v pokožce, kde absorbují sluneční UV záření. slunce. Fyzikální neboli minerální světelné filtry obsahují světlo lámající minerály a pracují na povrchu pleti. Odrážejí UV paprsky dopadající na pokožku a zabraňují tak jejich proniknutí do kůže. Tyto fyzikální světelné filtry jsou velmi ideální pro děti a citlivou pokožku. Nicméně světelné filtry mají své časové omezení při jejich působení na pleti a neposkytují absolutní ochranu pro pleťi, která je dlouhodobě, neuváženě a často vystavena pobytu na slunci.

S BIOAKTIVNÍMI SLOŽKAMI

Rozeznáváme dvě základní skupiny bioaktivních složek. Nejprve bioaktivní přírodní substance, které vytvářejí rostliny. Jejich mnohočetné metabolické produkty mohou být použity do textur kosmetických produktů. Dále také biotechnologicky vyrobené účinné látky, které vyvíjejí "biologicky aktivní" účinek na metabolismus kůže. Bioaktivní složky obecně pomáhají vybudovat ochranou bariéru pokožky a stimulovat její vlastní obnovovací procesy.

S BIOAKTIVNÍM ANTI-AGE KOMPLEXEM

Multifunkční anti-age komplex účinných látek se skládá z extraktu kmenových buněk stromu argan a z biopeptidů. Extrakt z kmenových buněk stromu argan pomáhá oživit a chránit kmenové buňky pokožky. Má na tyto buňky pleti studiemi prokázaný impulzivní účinek. Zajistí pokožce výrazný anti-aging efekt, více pevnosti, hustoty i elasticity a redukují stávající vrásky do hloubky. Bioaktivní peptidy, tvořené tripeptidy a tetrapeptidy, stimulují pokožku k výkonnějším přirozeným funkcím. Posílí síť kolagenových vláken a aktivují tvorbu kolagenu. Pomáhají vyrovnat a zahladit vrásky i linie. Zajistí správné obnovovací funkce pleti a zvýší její pružnost a odolnost. Bioaktivní anti-age komplex je zacílen na zralou, zatíženou pokožku s projevy stárnutí.

S BIOAKTIVNÍM NUTRI KOMPLEXEM

Bioaktivní Nutri komplex se skládá z účinné látky Revitalin® a bio-oligopeptidů. Revitalin® je biologicky aktivní, účinná substance, která vzniká z proteinových sloučenin cukru (glykopolypeptidů). Aktivuje přirozenou, dostatečnou výměnukyslíku mezi kožními buňkami a podporuje důležité metabolické procesy pokožky. Bio-oligopeptidy jsou zapojeny do regeneračních procesů pokožky, stimulují produkci nového kolagenu a posilují epidermis. Pomáhají vyplnit první vrásky "zevnitř". Bioaktivní Nutri komplex je určen především pro unavenou, nedostatečně okysličenou pleť s nevýrazným, bledým tónem.

S BIOAKTIVNÍM PURAN KOMPLEXEM

Bioaktivní Puran komplex je složen z účinné látky BioEcolia® a panthenolu. BioEcolia®, biotechnologicky vyráběný mnohonásobný cukr, podporuje přirozenou bakteriální flóru pokožky. Zabraňuje vzniku a šíření škodlivých bakterií, které jsou považovány za původce zánětů a nečistot pleti. Masivně posiluje ochranný kyselý plášť pokožky, předchází vzniku zánětlivých procesů a výrazně urychluje hojení u již vzniklých problémů na pleti. Panthenol neboli kyselina pantotenová patří do skupiny vitamínu B, konkrétně B5. Podporuje dělení kožních buněk a podporuje léčivé procesy pokožky. Optimalizuje hladinu hydratace, působí proti zánětům, chrání proti podráždění, zmírňuje svědění a má vyhlazující účinek. Bioaktivní Puran komplex se zaměřuje především na problematický typ pleti s výskytem zánětů, pupínků, rozšířených pórů atd.

S BIOAKTIVNÍM REPAIR KOMPLEXEM

Bioaktivní Repair komplex obsahuje Phyto extrakt kmenových buněk alpské růže a Repair komplex. Extrakt kmenových buněk alpské růže zajišťuje viditelný anti-age efekt, chrání kmenové buňky pokožky před klimatickým stresem, UV zářením a zabraňuje jejímu poškození. Minimalizuje ztrátu vody z pokožky, eliminuje linie i vrásky a dodá pokožce důležitý ochranný štít. Repair komplex aktivuje a podporuje přirozenou funkci obnovy buněk pokožky, které byly ovlivněny či poškozeny působením světla. Posiluje vlastní schopnost opravy pleti až o 30 %. Zabraňuje poškození pleti světlem a předchází předčasnému vzniku vrásek. Již vzniklé vrásky viditelně zmírňuje. Bioaktivní Repair komplex je určen pro pleť vystavenou klimatickým vlivům, teplotním výkyvům a světelnému záření.

S BIOAKTIVNÍM SENSITIVE KOMPLEXEM

Bioaktivní Sensitive komplex je složen z Derma Membrane komplexu(DMC) a panthenolu. Derma Membrane komplex (DMC) je inteligentní systém vytvořený z několika velmi účinných složek, které jsou velmi podobné a v některém případě i totožné se složkami lidské pokožky. Proto se DMC často označuje jako „pokožce příbuzný“. Tvoří základ transportního systému přenášejícího účinné látky do pleti a zajistí jemnou lehce vstřebatelnou texturu produktů, aniž by do nich musely být přidány zatěžující emulgátory. Prostřednictvím hodnotné receptury produktů se účinné látky dopraví přímo, rychle a zcela hladce do spodních vrstev pokožky a je výrazně navýšena jejich účinnost. Panthenol neboli kyselina pantotenová patří do skupiny vitamínů B (B5) a je velmi důležitý pro správnou keratinizaci pokožky. Mírní projevy přecitlivělosti a odstraňuje nepříjemný pocit svědění či pálení na povrchu pleti. Snižuje začervenání pleti a podráždění zapříčiněné různými faktory např. působením světla.Urychluje hojení a podporuje léčivé procesy pokožky. Současně posiluje dělení kožních buněk a optimalizuje hladinu hydratace. Bioaktivní Sensitive komplex se zaměřuje na dočasně či stabilně přecitlivělý typ pleti.

KYSELINA HYALURONOVÁ

Kyselina hyaluronová patří do skupiny mucopolysacharidů (vícenásobný cukr). Je schopna vázat až 6000 krát více vody než je její vlastní hmotnost. To je ideální především proti viditelným známkám stárnutí, jako jsou vrásky a linie. Kyselina hyaluronová je přirozenou součástí lidského organismu a většina jejího podílu je v kůži, kde posiluje soudržnost pokožkových buněk. Její obsah v lidském těle působením různých faktorů kolísá. Již od 25.roku věku klesá produkce kyseliny hyaluronové. Ve věku 60-ti let bývá v lidském těle již pouze 10% z počátečního množství kyseliny hyaluronové. Existují dvě varianty kyseliny hyaluronové: Kyselina hyaluronová (vysokomolekulární) má intenzivní hydratační účinek a dodanou vlhkost v pokožce dlouhodobě váže. Zjemňuje vrásky a linie ze sucha. Chrání pleť před přesušením a ztrátou elasticity. Super kyselina hyaluronová (nízkomolekulární) má na základě své modifikované molekulární struktury, oproti vysokomolekulární kyselině hyaluronové, vyšší schopnost udržet dlouhodobou zásobu vody v pokožce. Navyšuje hladinu hydratace, zjemňuje vrásky a linie ze sucha. Má ochranné a vyhlazující vlastnosti.

ŽÁDNÉ ŽIVOČIŠNÉ SLOŽKY

Všechny složky použité v produktu, který neobsahuje žádné živočišné složky, jsou přírodního nebo syntetického, respektive biotechnologického původu. Toto je důležité např. pro zákazníky, kteří se vegetariánsky nejen stravují, ale dodržují tuto filozofii v celém svém životě. Při výběru alternativních obsahových látek je také dbáno na to, aby syntetické nebo biotechnologické látky nebyly předmětem jakéhokoliv zkoušení na zvířatech i ze strany výrobců těchto složek.

S BIOAKTIVNÍM MOISTURE KOMPLEXEM

Bioactivní Moisture komplex je složen z kyseliny hyaluronové, super kyseliny hyaluronové a účinné látky Madecassoside. Kyselina hyaluronová patří do skupiny mucopolysacharidů (vícenásobný cukr). Je schopna vázat až 6000 krát více vody než je její vlastní hmotnost. To je ideální především proti viditelným známkám stárnutí, jako jsou vrásky a linie. Kyselina hyaluronová je přirozenou součástí lidského organismu a většina jejího podílu je v kůži, kde posiluje soudržnost pokožkových buněk. Její obsah v lidském těle působením různých faktorů kolísá. Již od 25.roku věku klesá produkce kyseliny hyaluronové. Ve věku 60-ti let bývá v lidském těle již pouze 10% z počátečního množství kyseliny hyaluronové. Existují dvě varianty kyseliny hyaluronové: Kyselina hyaluronová (vysokomolekulární) má intenzivní hydratační účinek a dodanou vlhkost v pokožce dlouhodobě váže. Zjemňuje vrásky a linie ze sucha. Chrání pleť před přesušením a ztrátou elasticity. Super kyselina hyaluronová (nízkomolekulární) má na základě své modifikované molekulární struktury, oproti vysokomolekulární kyselině hyaluronové, vyšší schopnost udržet dlouhodobou zásobu vody v pokožce. Navyšuje hladinu hydratace, zjemňuje vrásky a linie ze sucha. Má ochranné a vyhlazující vlastnosti. Madecassoside je hodnotná součást rostliny Centella Asiatica, která roste na Madagaskaru a používá ke stimulaci pleti vlastních proteinů. Stabilizuje ochrannou bariéru pleti a aktivuje výměnu vody v pokožce, čímž je pozitivně ovlivněna její pevnost a elasticita. Bioactivní Moisture komplex je určen především pro nedostatečně hydratovanou pleť, s přesušeným reliéfem a vráskami ze sucha.

S BIOAKTIVNÍM ENERGY KOMPLEXEM