Úvod .. BIODROGA více... .. Účinné látky

Kosmetické účinné látky - S

SAL-COMPLEX®

INCI: MILK PROTEIN (LACTIS PROTEINUM), BUTTER (BUTYRUM), MILK (LAC)

Obsahuje hodnotné ošetřující složky jako mléko, máslo a mléčný protein. Součástí jsou lipidy (přírodní tuky), které ošetřují pleť a vytvoří důležitý ochranný mechanismus pokožky. Revitalizují suchou pleť a odstraňují nežádoucí pocit pnutí na pleti. Přítomná kyselina mléčná, která patří do skupiny AHA-kyselin, učiní pleť mimořádně jemnou. Odstraňuje drsná suchá místa, vyhlazuje, odstraňuje zrohovatělé šupinky pleti a zlepšuje elasticitu pleti.

SALICIN

INCI: SALICIN

Je získáván z kúry vrb a topolů. Má výrazné adstringentní účinky.

SAPONIN

INCI: SAPONINS

Přírodní látka vyskytující se mimo jiné v kaštanech, břečťanu, měsíčku a sojových bobech. Ve vodnatém roztoku pění a podporuje čistící účinek.

SEAMOLLIENT®

INCI: ALGAE EXTRACT

Speciální směs z havajských „mořských rostlin“ (řasy, plankton, mořská pšenice). Vyniká svými hydratačními schopnostmi a ovlivňuje texturu produktů.

SEBOGEL®

INCI: CAPRYLYL GLYCOL, SODIUM POLYACRYLATE, SEBACIC ADIC

Gel je složen ze směsi různých látek. Zbavuje problematickou nečistou pleť škodlivých bakterií a zabraňuje nadměrnému rohovatění díky složce sebacic acid. Má i výborné hydratační schopnosti za pomoci těchto složek - cyprylyl glycol, sodium polyacrylate.

SEBOMINE SB 12®

INCI: POTASSIUM THIOCYANATE, LACTOFERRIN, LACTOPEROXIDASE, GLUCOSE OXIDASE

Speciální účinná látka, která zmírňuje lesk pleti, vyrovnává a matuje.

SEPICALM® VG

INCI: LILY (NYMPHAEA ALBA) EXTRACT SODIUM PALMITOYL PROLINE

Má z části botanický a z části biotechnologický původ. „Water lily“ neboli mořská růže je vodní rostlina a “sodium palmitoyl proline“ je modifikovaná aminokyselina, která je mimořádně příbuzná pleti. Extrémně zklidňuje stresovanou pleť, zjemňuje její vzhled a podporuje jemné dodávání impulsů pro tvorbu kolagenu a elastinu.

SESAFLASH®

INCI: HYDROLYZED SESAME PROTEIN PG-PROPYL/ METHYLSILANEDIOL

Speciálně modifikovaný sezamový protein, který se propojí s pletí a zvyšuje její pružnost. Současně dodává hydrataci, vyrovnává linie i vrásky a zajistí tak okamžitý vyhlazující efekt.

SEZAMOVÝ OLEJ

INCI: SESAME (SESANUM INDICUM) SEED OIL

Čistý olej ze semen sezamu, který se získává lisováním za studena. Má hřejivé, vyživující a zklidňující vlastnosti. Také jemně ošetřuje pleť a lze s ním efetivně masírovat.

SHEABUTTER

INCI: SHEABUTTER (BUTYROSPERMUM PARK II)

Přírodní tuk z ořechů stromu Shea neboli Butyrospermum parkii – strom máselný. Dosahuje výšky 20-25 m a roste hlavně v savanách subsaharské Afriky. Plody připomínají hladké vlašské ořechy a ze 100 kg plodů se získá asi 8 kg tuku. Tento tuk se získává lisováním za studena a má zajímavé zastoupení mastných kyselin, obsahuje kyselinu palmitovou, stearovou, olejovou a linolovou. Pomáhá pokožce vázat vodu a chrání před opětovným vysoušením. Vyznačuje se zjemňujícím a vyhlazujícím efektem.

SLÉZ/ MALVA

INCI: MALLOW (MALVA SYLVESTRIS) EXTRACT

Vodnatý výtažek z květů a listů obsahuje především mucin. Mírní podráždění a je vhodný k péči o citlivou pleť, která má sklony k zanícení.

SLUNEČNICOVÝ OLEJ

INCI: SUNFLOWER (HELIANTHUS ANNUUS) SEED OIL

Získává se lisováním ze semen slunečnice olej. Je bohatý na nenasycené mastné kyseliny (linolová a olejová kyselina), betakaroten, vitamín D a E. Dodá ochranu před ztrátou hydratace, má regenerační efekt, jemně netoxikuje a zajistí lehkou podporu prokrvení.

SOJOVÝ PROTEIN

INCI: SOY (GLYCINE SOJA) PROTEIN

Obsahuje zajímavé aminokyselinové spektrum. Získává se ze semen luštěnin jako zpomalovač enzymů elastase a tryptase, které se podílí na procesu stárnutí a projevech zanícení pleti. Jejich zpomalení udrží pleť elastickou, pevnou a vláčnou. Současně je zvýšena vlhkost pleti.

SPECIÁLNÍ BAHNO

INCI: SILT

Získává se ze sladkovodních jezer východní Evropy. Je bohaté na různé látky mimo jiné na kyselinu huminovou a minerální látky, stopové prvky. Zjemňuje a podporuje mezibuněčnou výměnu kyslíku.

SPECIÁLNÍ VYPLŇUJÍCÍ POLYMERY

INCI: HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER, SILICA

Působí okamžitě a vyplňují linie a vrásky. Zajišťují tak jejich optickou redukci.

STIMODERM®

INCI: ALGAE EXTRACT

Extrakt z buněk zelené řasy kmene chlamydomonas. Zvyšuje potenciál buněk pleti, které se podílí na regeneraci. Stimuluje rytmus aktivity buněk a zlepšuje harmonickou rovnováhu buněčných vrstev. Je aktivována celková látková výměna pleti.

SUPER KYSELINA HYALURONOVÁ

INCI: SODIUM ACETYLATED HYALURONATE

Na základě své modifikované molekulární struktury drasticky podporuje sílu a schopnost pokožky vázat vodu. Navyšuje tak hladinu hydratace, zjemňuje vrásky a linie ze sucha. Má ochranné a vyhlazující vlastnosti.

SVĚTELNÁ OCHRANA/ UV - OCHRANNÁ KOMBINACE

INCI: ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, DIETHYLAMINO HYDROXYBENZOYL HEXYL BENZOATE / ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, TITANIUM DIOXIDE

Chrání pokožku před škodlivými vlivy UV záření a předchází předčasnému stárnutí pokožky.

SVĚTLOROZPTYLUJÍCÍ PIGMENTY

INCI: SILICA, TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), IRON OXIDES (CI 77491)

Zcela transparentní pigmenty odrážejí světlo. Opticky retušují linie a vrásky. Podpoří jemný, rovnoměrný a matně vypadající vzhled pleti.

SYMCALMIN

INCI: DIHYDROAVENANTHRAMIDE

Byl vytvořen na podkladě utišujících vlastností extraktu z ovsa. Neobsahuje alergenní složky.Zklidňuje pokožku, zjemňuje její podráždění a zarudnutí, působí proti zánětlivým procesům a předchází jejich vzniku.

SYN-VIPE

INCI: DIPEPTIDE DIAMINOBUTYROYL BENZYLAMIDE DIACETATE

Synteticky vyrobený protein, který strukturálně napodobuje aktivitu enzymu Waglerinu-1 obsaženého v hadím jedu Tropidalaemus Wagleri. Tato účinná látka byla vyvinuta pro výraznou redukci vrásek. Působí intenzivně nejen na zjemnění linií a vrásek, ale má významný účinek i na mimické výrazové vrásky. Uvolňuje obličejové svaly a rozvolňuje staženou pokožku v místě aplikace. Testy a studie této aktivní složky potvrdily 67% úspěšnost ve zmírnění linií a vrásek,71% efekt ve zpevnění pokožky 73% účinnost ve zvýšení elasticity pokožky. Jedy hadů se rozlišují především v obsahu různých komplexních enzymů, které zasahují do procesu látkové výměny a funkcí buněk. Typické pro všechny enzymy je, že nemění a nenapadají procesy buněk, ale jako katalyzátory ovlivňují a řídí procesy látkové výměny. Stačí nejmenší množství hadího jedu, aby se dosáhlo pozitivního ovlivnění procesů buněk a látkové výměny. Již desetiletí se používají hadí jedy v nepatrné koncentraci k efektivnímu léčení v homeopatii. Tak mohly být zaznamenány pozoruhodné léčebné úspěchy u artrózy, revma, neurodermitis, senné rýmy atd.