Úvod .. BIODROGA více... .. Účinné látky

Kosmetické účinné látky - O

OBNOVUJÍCÍ ROSTLINNÝ KOMPLEX - EXTRAKT ZE VZKŘIŠUJÍCÍCH SE ROSTLIN

INCI: HABERLEA RHODOPENSIS LEAF EXTRACT, BEET (BETA VULGARIS) ROOT EXTRACT, YEAST (FAEX) EXTRACT

Získává se z rostlin Haberlea Rhodopensis, nazývaných vzkřišujícími rostlinami, které rostou v extrémních oblastech. Při dlouhodobých obdobích sucha setrvají často měsíce bez života potřebného dodání vody. Ačkoliv ztratí až 95% obsahu své vlhkosti, zůstávají zachovány všechny jejich životně důležité funkce na základě jedinečného ochranného systému. V období dešťů se v průběhu pár hodin probudí opět k životu, zelenají se a některé i kvetou. Obnovující rostlinný komplex tedy aktivně posiluje pleť, zvyšuje její ochranné mechanismy, podporuje přirozené procesy regenerace a navyšuje úroveň hydratace.

OCHRANNÝ SVĚTELNÝ FILTR

INCI: INCI: BENZOPHENONE – 1/ BENZOPHENONE – 2/ BENZOPHENONE – 3/ BENZOPHENONE – 4/ BENZOPHENONE – 9/ ISOAMYL METHOXYCINNAMATE/ ISOPROPYL DIBENZOYLMETHANE/ 4-METHYLBENZYLIDENE CAMPHOR/ETHYLHEXYL (ZINC OXIDE) MEHOXYCINNAMATE/2 – PHENYL- BENZIMIDAZOLE – 5

Pod pojmem ochranný světelný filtr se označují substance, které absorbují škodlivé paprsky slunečního světla v UVB-oblasti od 280 do 320 nm a v UVA-oblasti od 320 do 400 nm a chrání tak pleť před dopady paprsků a následným předčasným stárnutím pokožky a dalším negativním projevům na pleti.

OIL ABSORBER/ OIL REDUCER

INCI: LAUROYL LYSINE

Jemný, bílý, krystalický prášek, který váže olej. Je označován jako pohlcovač oleje a používá se především v produktech pro mastnou a smíšenou pleť. Má matující vlastnosti.

OLEJ Z GRANÁTOVÉHO JABLKA

INCI: PUNICA GRANATUM SEED OIL

Je získáván ze semen granátového jablka. Vyznačuje se skvělými antioxidačními vlastnosti. Podporuje obranyschopnost pokožky.

OLEJ Z JADER BROSKVÍ

INCI: PEACH (PRUNUS PERSICA) KERNEL OIL

Hodnotný mastný olej se získává se z jader broskví. Má mimořádné ošetřující a vyhlazující vlastnosti. Zjemňuje hrubý drsný povrch pleti.

OLEJ Z JADER HROZNŮ

INCI: GRAPE (VITIS VINIFERA) SEED OIL

Přírodní olej z jader hroznů s vysokým podílem nenasycených mastných kyselin je technicky rafinován tak, že zůstává zachován organoleptický charakter a obsažené vitamíny A,E a B6. Patří mezi oleje s nejvyšším obsahem kyseliny linolové (nejméně 60 % mastných kyselin). Mimořádně ošetřuje suchou pleť a pomáhá zachovat optimální strukturu pokožky. Vyniká svými regeneračními a hydratačními schopnostmi. Výrazně zjemňuje a zvláčňuje pleť.

OLEJ Z JADER MANGA

INCI: MANGO (MANGIFERA INDICA) SEED OIL

Vyhlazuje povrch pleti, dodá obzvláště pečující schopnosti a zajistí pokožce hebkost.

OLEJ Z JADER MERUNĚK

INCI: APRICOT (PRUNUS ARMENIACA) KERNEL OIL

Získává se z vnitřní mandle pecky meruňky a vyznačuje se vysokým podílem vitamínu C, E a nenasycených mastných kyselin. Zvyšuje hydrataci pokožky a dlouhodobě ji v pleti uchová. Má hojivé účinky na ekzematické projevy a regeneruje pokožku. Zjemňuje strukturu pleti a vyhlazuje linie a vrásky.

OLEJ Z JADER ŠÍPKŮ

INCI: DOG ROSE (ROSA CANINA) HIPS OIL

Speciální olej ze semen vzácné odrůdy šípkové růže, bohaté na nenasycené kyseliny. Zlepšuje ochranné funkce pokožky, zvyšuje její odolnost a především pevnost.

OLEJ Z JADER ŠVESTEK

INCI: PRUNUS DOMESTICA SEED OIL

Vyhlazuje a chrání pleť před škodlivými vlivy volných radikálů. Olej z jader švestek ošetřuje intenzivně a viditelně pokožku kolem očí a rtů.

OLEJ Z JALOVCE

INCI: JUNIPERUS COMMUNIS OIL

získává se destilací ve vodní páře, z usušených, zralých bobulí keře jalovce. Je to revitalizační aroma olej, který oživuje tělo, ducha a duši.

OLEJ Z KAROTKY

INCI: CARROT (DAUCUS CAROTA) OIL

Získává se z karotky a obsahuje aktivní látky rozpustné v oleji, obzvláště carotin. Má vyhlazující schopnosti a jemně povzbuzuje prokrvení. Zajistí svěží vzhled pleti.

OLEJ Z LÍSKOVÝCH OŘÍŠKŮ

INCI: HAZEL (CORYLUS AMERICANA) NUT OIL

Olej získaný vymačkáním z jader lískových oříšků. Je bohatý na mastné kyseliny a podporuje rovnováhu pleti.

OLEJ Z MÁTY PEPRNÉ

INCI: PEPPERMINT (MENTHA PIPERITA) OIL

Éterický olej rostliny máty peprné a má projasňující, osvěžující, povzbuzující a posilující vlastnosti. Zanechává příjemně lehký chladivý pocit na pleti.

OLEJ Z MĚSÍČKU LÉKAŘSKÉHO

INCI: CALENDULA OFFICINLIS OIL

Nejvíce aktivních látek obsahují jeho okvětní lístky. Regeneruje pokožku a zvláčňuje. Má výrazné protizánětlivé účinky a stimuluje hojení.

OLEJ Z MUČENKY

INCI: PASSIFLORA INCARNATA (PASSIONFLOWER)SEED OIL

Je získáván ze semen rostliny z Amazonského deštného pralesa. Vyznačuje se vysokým podílem kyseliny linolové, která je hodnotnou a důležitou pleti vlastní součástí a podporuje funkčnost její bariéry. Olej z mučenky je proto mimořádně vhodný k uchování, tvorbě a stabilizaci ochranné bariéry pokožky.

OLEJ Z OŘECHŮ MACADAMIA

INCI: MACADAMIA TERNIFOLIA NUT OIL

Olej z ořechů macadamia je lisovaný za studena. Má bohaté zastoupení esenciálních mastných kyselin a dobře se vstřebává do pokožky. Vyhlazuje suchou a šupinkatou pleť.

OLEJ Z PŠENIČNÝCH KLÍČKŮ

INCI: WHEAT (TRITICUM VULGARE) GERM OIL

Zlato žlutý olej, který má příjemnou vůni obilí. Získává se z klíčků pšeničných zrn lisováním za studena. Obsahuje hodnotný rostlinný lecitin, větší množství nenasycených mastných kyselin a vitamínů A, E, C, D i vitamíny skupiny B. Podporuje prokrvení tkáně a má aktivační účinek.

OLEJ Z PUPALKY

INCI: EVENING PRIMROSE (OENOTHERA BIENNIS) OIL

Je oblíben nejen v medicíně kvůli svému mimořádnému složení a vynikajícímu účinku. Velmi nákladné získávání semen pupalky a následně i oleje jej řadí k nejcennějším semenným olejům. Je mimořádně bohatý na nenasycené mastné kyseliny a gamma-kyselinu linolovou, které jsou velmi důležité pro naši pleť a náš organismus. V medicíně se tento olej používá jako prostředek na podporu prokrvení především při onemocnění pokožky, jako např. lupénka, neurodermitis. Olej z pupalky jemně aktivuje látkovou výměnu pleti. Zlepšuje a urychluje přirozený proces regenerace pleti, zklidňuje, mírní podráždění a zabraňuje zánětlivým procesům. Zvyšuje odolnost pleti, zlepšuje její ochranné mechanismy a dodá pokožce opět rovnováhu. Díky těmto jedinečným účinkům současně zabraňuje předčasnému stárnutí pleti, které je ovlivněno životním prostředím, a mírní linie a vrásky.

OLIVOVÝ OLEJ

INCI: OLIVE (OLEA EUROPAEA) OIL

Lisuje se ze zralých plodů olivovníku. Při prvním lisování za studena se získává tak zvaný mladý olej, nejjemnější kvality. Čistý olivový olej se používá v kosmetických produktech jako mastný, rostlinný olej, protože je dobře snášenlivý.

OMEGA CH-AKTIVÁTOR®

INCI: PANTHENOL, GLYCINE, SORBITOL, SOYBEAN (GLYCINE SOJA) PROTEIN

Ve vodě rozpustný pohlcovač radikálů, který podporuje kolagenovou syntézu a zvyšuje vazbu vlhkosti. Slouží jako ochrana bazálních buněk před volnými radikály a zajistí jemnou, vyhlazenou a sametovou pleť.

OVESNÝ PROTEIN

INCI: OAT (AVENA SATIVA) PROTEIN

Protein získávaný z ovsa vytvoří vyhlazující, ochranný film na pokožce a zmírní tak linie a vrásky. Zvyšuje také odolnost pleti a reguluje intenzivně její vlhkost.