zarijove-slevy.jpg
Úvod .. BIODROGA více... .. Účinné látky

Kosmetické účinné látky - L

L-CARNITIN

INCI: CARNITINE

Ihned po štěpení tuků optimalizuje transport mastných kyselin k procesu spalování. V tomto procesu se mastná kyselina rozkládá na malé stavební kameny. Tím přispívá k výraznému zlepšení elasticity pokožky.

LÉČIVÁ PŮDA/ BAHNO/ ZEMĚ

INCI: LOESS

Jemný, sterilizovaný jílovitý prášek různého složení. Léčivá půda se používá v kosmetice převážně na nečistou pleť kvůli své absorpci a vlastnostem podporujícím léčení.

LEVANDULOVÝ OLEJ

INCI: LAVENDER (LAVANDULA ANGUSTIFOLIA) OIL

Éterický olej, který se získává destilací vodní párou z květů rostliny levandule angustifolia (pravá levandule). Má blahodárné účinky, harmonizuje a zklidňuje pokožku.

LIPOSOMY

INCI: SOY LECITHIN/LECITHIN, GLYCERIN, WATER

Mikrojemné kuličky, které mohou podle velikosti na základě své struktury proniknout do rohové vrstvy. Vnější obal se skládá z vícevrstvých podloží tuku podobných substancí, které zahrnují vodnaté dutiny. Liposomy se vyrábí mechanickým nejjemnějším dělením fosfolipidů, např. lecitinu. Jsou vyráběny ve vodnatém prostředí. Obal mikro kuličky je ve struktuře identický s pleti vlastními lipidy. Liposomy mohou být naplněny především hydrofilními, ale také lipofilními účinnými látkami a slouží jako nosiče a transportní media.

LUPINOVÝ PROTEIN/PROTEIN Z LUPINY

INCI: HYDROLYZED LUPINE PROTEIN

Vlčí bob neboli lupina je rostlina a řadí se do skupiny trvalek. Pochází ze Severní Ameriky, Odtud se rozšířila dále. Protein se získává ze sladké, bílé lupiny (vlčího bobu) a slouží k regeneraci a restrukturalizaci pokožky.

LYZÁT BAKTERIE KYSELINY MLÉČNÉ

INCI: LACTOCOCCUS PERMENT LYSATE

Dodá pleti speciální ochranu před oxidačními procesy vyvolanými světlem a životním prostředím. Zabraňuje tak poškození ze světla, chrání pleť před škodlivým vlivem volných radikálů a posiluje odolnost pleti. Pokožka je méně zatěžována, je zabráněno jejímu předčasnému stárnutí a jsou viditelně zmírněny již vzniklé linie a vrásky.