Úvod .. BIODROGA více... .. Účinné látky

Kosmetické účinné látky - K

KAFROVÝ OLEJ

INCI: CAMPHOR (CINNAMOMUM CAMPHORA) OIL

Získává se z kůry kafrového stromu. Má osvěžující a lehce dezinfekční účinek. Používá se především v produktech proti celulitidě, kde efektivně podporuje látkovou výměnu v pokožce.

KAŠMÍROVÝ PROTEIN HYDROLYSÁT

INCI: HYDROLYZED KREATIN

Je získáván z vysoce kvalitního vlákna, které se skládá z keratinu. Podporuje vázání hydratace v pokožce, posiluje proti vzniku podráždění a zarudnutí a chrání proti škodlivým vlivům UV záření.

KOFEIN

INCI: CAFFEINE

Povzbuzuje odbourávání tuků v mastných kyselinách a glycerinu, podporuje tedy lipolýzu. Pozitivně ovlivňuje nerovný vzhled pokožky a zlepšuje její elasticitu.

KOKOSOVÝ OLEJ

INCI: COCONUT (COCOS NUCIFERA) OIL

Získává se ze semen kokosové palmy. Rafinováním a bělením se nejprve získá čistý, bílý kokosový tuk bez vůně a chuti. Olej má výjimečné léčivé a regenerační účinky. Je velmi vhodný pro ošetření citlivé a suché pokožky. Podporuje udržení dlouhodobě mladistvého vzhledu pokožky. Vyznačuje se i hojivými a hydratačními vlastnostmi.

KOLAGEN

INCI: COLAGEN

Povzbuzuje tvorbu nových kolagenových fibril. Podstatně zlepšuje regeneraci a kondici pleti,posiluje elasticitu a zvyšuje obsah vlhkosti. Zmírňuje linie a vrásky pleti.

KREATIN

INCI: CREATINE

Posiluje odolnost a ochrannou funkci pokožky. Zároveň zlepšuje úroveň vlhkosti pleti, kterou také zklidňuje.

KŘEMENNÝ PÍSEK

INCI: QUARTZ

Je využíván jako brusná částečka peelingu. Podporuje látkovou výměnu a mikrocirkulaci pleti. Jemně odstraňuje odumřelé zrohovatělé šupinky pokožky.

KRUPICE Z PŠENIČNÝCH OTRUB

INCI: WHEAT (TRITICUM VULGARE) BRAN

Slouží jako mimořádně šetrné, jemné, brusné médium.

KYSELINA GLYKOLOVÁ

INCI: GLYCOLIC ACID

Patří do skupiny alpha-hydroxy-kyselin. Pokud se použije ve správném procentuelním podílu a pH-hodnotě, je vysoce účinná. Kyselina glykolová zlepšuje poruchy rohovatění pleti, aktivuje proces regenerace, zvyšuje vazbu vlhkosti pleti, posiluje elasticitu a odolnost. Aktivuje tvorbu kolagenu a mírní pigmentové skvrny. Mimoto zvyšuje schopnost příjmu následně aplikovaných produktů.

KYSELINA HYALURONOVÁ

INCI: SODIUM HYALURONATE

Vyskytuje se v lidské a zvířecí tkáni, patří do skupiny mucopolysacharidů (vícenásobný cukr). Její obsah v pokožce působením různých faktorů však kolísá. Tato účinná látka je vyráběna biotechnologicky. Má silný hydratační účinek, dlouhodobě podpoří vlhkost a v pokožce ji váže. Zjemňuje vrásky a linie ze sucha. Dodá pleti hladkost a vláčnost. Mezi experty na krásu je označována jako hydratant No.1. Pouze 1g kyseliny hyaluronové dokáže vytvořit zásoby až 6-ti litrů vody.

KYSELINA SALICYLOVÁ

INCI: SALICYLIC ACID

Antiseptická účinná látka působí proti zánětlivým procesům, vzniku vřídků a odstraňuje poruchy rohovatění.

KYSELINA URSOLOVÁ

INCI: URSOLIC ACID

Má antioxidační účinky. Nabízí optimální snášenlivost a díky jemným impulzům podporuje strukturu kolagenových vláken. Tím je podpořena elasticita pokožky a suché linie a vrásky jsou eliminovány.