vanoce-balicky-2018.jpg

Kosmetické účinné látky - E

ECTOIN

INCI: ECTOIN

fascinující ochranná substance tvořená mikroorganismy. Přežívá bez problému ve stresových situacích jako jsou vysoké teploty, sucha nebo silné UV záření. Aktivně stabilizuje imunitní obranu buněk a posiluje tak pleti vlastní mechanismy obnovy i ochrany. Optimalizuje také úroveň vlhkosti , chrání před vysušením a mírní linie a vrásky ze sucha. Chrání pleť cíleně nejen před škodlivým vlivem volných radikálů a sluncem, ale také před suchem a horkem.

ELHIBIN®

INCI: SOY PROTEIN (GLYCINE SOJA)

obsahuje zajímavé aminokyselinové spektrum. Získává se ze semen luštěnin a jeho funkcí je zpomalení tvorby enzymů elastase a tryptase, které se podílí na procesu stárnutí a projevech zanícení pokožky. Jejich zpomalená tvorba udrží pleť elastickou, pevnou a vláčnou. Současně je také zvýšena vlhkost pleti.

ÉTERICKÉ OLEJE

INCI: AROMA OIL

hromadné označení pro vonné látky, které mohou být získávány z rostlin nebo z jejich částí, rovněž také z koření. Éterické oleje mají biochemický účinek na organismus a lehce přes smysl čichu ovlivňují a posilují účinky na mysl.

EXTRAKT Z ODRŮDY HROZNOVÉHO VÍNA RIESLINGU Z BADEN BADENU

INCI: GRAPE (VITIS VENIFERA) FRUIT EXTRAKT

získává se z odrůdy hroznového vína Riesling z Vinic v Baden-Badenu, kde má svou dlouholetou tradici. Hrozny této odrůdy mají vysoký standard kvality a nezaměnitelné aroma. Obsahují polyfenoly a vysokou koncentraci ovocných kyselin. Účinnost extraktu významně posiluje přidaný olej z jader hroznů. Extrakt ochrání pokožku před škodlivými vlivy volných radikálů a dodává pleti hladký povrch.

EXTRAKT Z BROSKVÍ

INCI: PEACH (PRUNUS PERSICA) FRUIT EXTRACT

Pečuje o správné funkce pokožky a podporuje optimální hydrataci.

EXTRAKT Z ČERNÉHO BEZU

INCI: SAMBUCUS NIGRA EXTRACT

získává se převážně z listů keřů černého bezu. Šťáva z listů má posilující účinek na epidermis a zvyšuje odolnost pleti.

EXTRAKT Z ČERNÉHO RYBÍZU

INCI: BLACK CURRANT (RIBES NIGRUM) FRUIT EXTRACT

Je bohatý na vitamín C a minerální látky. Vyznačuje se svými antioxidačními a ochrannými vlastnostmi. Předchází vzniku zánětů.

EXTRAKT Z CHRPY

INCI: CORNFLOWER (CENTAUREA CYANUS) EXTRACT

Osvěžuje pleť každodenně vystavenou stresu, mírní otoky a podráždění.

EXTRAKT Z CITRÓNU

INCI: LEMON (CITRUS MEDICA LIMONUM) FRUIT EXTRACT

Oživuje pleti vlastní mikrocirkulaci. Pročišťuje a účinkuje proti únavě pokožky.

EXTRAKT Z DRAČÍHO OVOCE

INCI: IVY (HEDERA HELIX) EXTRACT

"Dračí ovoce" neboli bílá pitaya, patří do rodu kaktusovitých rostlin. Extrakt je získáván nákladným mechanickým procesem. Obsahuje dorminy a polysacharidy a napomáhá k přirozenému mladistvému vzhledu pleti, podporuje přirozenou zdravou barvu a má maximální antistresový účinek. Extrémně posiluje zpevnění kontur, zjemňuje strukturu pokožky,dodává novou vitalitu a oddaluje předčasné stárnutí pleti.

EXTRAKT Z GINGO BILOBA

INCI: GINKGO BILOBA EXTRACT

je unikátní rostlinný druh odolný vůči různým klimatickým vlivům. Jeho extrakt se využívá pro léčivé účinky již po staletí. Aktivuje funkce pokožky, vitalizuje, eliminuje linie a vrásky a předeším zpevňuje pleť. Působí také proti projevům únavy a stresu, aktivuje mikrocirkulaci a látkovou výměnu.

EXTRAKT Z GRANÁTOVÉHO JABLKA

INCI: PUNICA GRANATUM FRUIT EXTRACT

Je získáván ze semen granátového jablka. Vyznačuje se bohatou koncentrací vitamínu C a B, kalcia a železa. Chrání buňky pokožky a zamezuje tak poškození pleti. Má výrazný antioxidační i tonizační účinek. Vyhlazuje a zjemňuje pokožku, působí proti vzniku zánětů a dostatečně pročišťuje.

EXTRAKT Z HEŘMÁNKU / OLEJ Z HEŘMÁNKU/ ÚČINNÁ LÁTKA Z HEŘMÁNKU

INCI: CHAMOMILE (ANTHEMIS NOBILIS) OIL/ CHAMOMILE (ANTHEMIS NOBILIS)EXTRACT / CHAMOMILE (ANTHEMIS NOBILIS) FLOWERS

Tyto látky se získávají z hlaviček květů pravého heřmánku. Zklidňují pokožku a eliminují lehká podráždění i zarudnutí. Předchází tvorbě zánětlivých procesů.

EXTRAKT Z IBIŠKU

INCI: HIBISCUS ESCULENTUS SEED EXTRACT

získává se ze semen rostliny ibišku a má uvolňující, ošetřující a hydratační účinek.

EXTRAKT Z INDICKÉHO BAMBUSU

INCI: BAMBOO (BAMBUSA ARUNDINACEA) EXTRACT

získává se z bambusové třtiny a používá se jako peelingový granulát. Je mimořádně jemný a šetrný k pleti.

EXTRAKT Z KAŠTANU KOŇSKÉHO

INCI: HORSE CHESTNUT (AESCULUS HIPPOCASTANUM) EXTRACT

získává se ze semen kaštanu koňského. Zvyšuje odolnost malých cév a zabraňuje zánětlivým procesům.

EXTRAKT Z KAVIÁRU

INCI: CAVIAR EXTRACT

vysoce koncentrovaný suchý extrakt z Kaspického moře skládající se hlavně z proteinů a minerálních látek. Proteiny mají vysokou podobnost s lidskou pletí. Extrakt aktivuje látkovou výměnu a mikrocirkulaci pleti, čímž jsou zmírněny linie a vrásky. Zabraňuje procesu předčasného stárnutí pleti. Podporuje také vazbu vlhkosti pleti a vyrovnává její úroveň.

EXTRAKT Z KEŘE LIŠEJNÍKU

INCI: LICHEN (USNEA BARBATA) EXTRACT

zabraňuje škodlivému vlivu bakterií a působí proti vzniku plísně nohou.

EXTRAKT Z KONTRYHELU

INCI: LADY´S MANTLE (ALCHEMILLA VULGARIS) EXTRACT

získává se destilací vodní párou z kvetoucích bylin a má zklidňující i zmírňující účinek.

EXTRAKT Z KORÁLOVÝCH ŘAS

INCI: ALGAE (CORALLINA OFFICINALIS) EXTRACT

Korálové řasy jsou bohaté na minerální látky a stopové prvky. Podporují rovnoměrný a svěží vzhled pleti.

EXTRAKT Z KOŘENE HIMALÁJSKÝCH MALIN

INCI:

Vyznačuje se hydratačními vlastnostmi a působí jako antioxidant

EXTRAKT Z KOŘENE LÉKOŘICE

INCI: AMMONIUM GLYCYRRHIZATE POPŘ. LICORICE (GLYCYRRHIZA GLABRA) EXTRACT POPŘ. STEARYL GLYCYRRHETINATE

používá se v kosmetice jako zklidňující účinná látka a působí protizánětlivě

EXTRAKT Z KVASNIC

INCI: HYDROLYZED YEAST

získává se z pivovarského droždí- Saccharomyces cerevisae a působí enzymaticky.

EXTRAKT Z KVĚTŮ PARAKRESSE

INCI: SPILANTHES ACMELLA FLOWER EXTRACT

Extrakt z květů parařeřichy. Posiluje pevnost pokožky a vypíná.

EXTRAKT Z LIŠEJNÍKU

INCI: LICHEN (USNEA BARBATA) EXTRACT

velmi účinně zabraňuje škodlivému vlivu bakterií a působí především protizánětlivě

EXTRAKT Z LISTŮ ČERVENÉHO VÍNA

INCI: GRAPE (VITIS VINIFERA) LEAF EXTRACT

získává se z listů vinné révy. Posiluje tkáň pleti a zpevňuje cévní stěny malých kapilár.

EXTRAKT Z LOTOSOVÉHO KVĚTU

INCI: NELUMBO NUCIFERA ( LOTUS) FLOWER EXTRAKT

Lotos je fascinující rostlina. Růžovo-bíle zbarvený roste v bažinatých oblastech Indie a patří k jezerním rostlinám. Lotosová květina je symbolem buddhismu a je jí přisuzována čistota a dokonalost. Je nejen krásná na pohled, ale i bezchybná ve své symetrii. Její vůně je jemně ovocná, sladká s náznakem anýzu. Extrakt lotosového květu je přírodní složka pro křišťálové čistou pokožku. Navrací pleti dokonalý vzhled, dodá projasnění a podpoří její zdravý, čistý obraz.

EXTRAKT Z MALVY / SLÉZU

INCI: MALLOW (MALVA SYLVESTRIS) EXTRACT

Vodnatý extrakt z květů a listů slézu. Obsahuje především šlemovité látky, které zklidňují. Je vhodný především pro citlivou podrážděnou pokožku a dále pro pleť se sklony k zánětům.

EXTRAKT Z MANGA

INCI: MANGO (MANGIFERA INDICA) FRUIT EXTRACT

Obsahuje proteiny, uhlohydráty, vitamíny A, B a C. Regeneruje, vitalizuje, chrání pokožku a udržuje hydrataci.

EXTRAKT Z MERUNĚK

INCI: APRICOT (PRUNUS ARMENIACA) EXTRAKT

Rostlinná účinná látka, která zlepšuje ochranný mechanismus pokožky. Díky rozmanitosti vitamínů a stopových prvků podporuje vitalitu pleti. Současně vyhlazuje linie i vrásky, zklidňuje a uvolňuje pleť od stresu

EXTRAKT Z MĚSÍČKU LÉKAŘSKÉHO

INCI: CALENDULA OFFICINALIS EXTRACT/CALENDULE OFFICINALIS FLOWERS

Získává se z květů měsíčku lékařského obsahuje carotin, calendulin, saponin atd. Regeneruje pokožku a zvláčňuje. Má výrazné protizánětlivé účinky a stimuluje hojení.

EXTRAKT Z MOŘSKÝCH ŘAS

INCI: ALGAE EXTRACT

Extrakt získaný z mořských řas, které jsou bohaté na důležité minerální látky a stopové prvky. Navyšuje hladinu hydratace a podporuje dlouhotrvající efekt provlhčení. Má významný účinek i pro konzistenci ošetřujícího produktu z hlediska roztíratelnosti. V kosmetickém průmyslu mají velmi silný hydratační účinek a zlepšují schopnost roztírání ošetřujícího produktu.

EXTRAKT Z MRKVE

INCI: CARROT (DAUCUS CAROTA) EXTRACT

je extrakt v práškové formě, rozpustný ve vodě, získaný mimořádně šetrnou metodou z čerstvých mrkví. V kosmetice se používá jako rostlinné barvivo s jemnými vlastnostmi.

EXTRAKT Z OKUREK

INCI: CUCUMBER (CUCUMIS SATIVUS) EXTRACT

Získává se z plodů cucumis sativus (rodina cucurbitaceae) a má osvěžující i vypínající účinek na pleť.

EXTRAKT Z ORCHIDEJÍ

INCI: ORCHID (VANILLA PLANIFOLIA) FRUIT EXTRACT

je rostlinný extrakt s intenzivní vůní po vanilce. Podporuje ochranný mechanismus pokožky.

EXTRAKT Z PŠENICE

INCI: WHEAT (TRITICUM VULGARE) EXTRACT

Bojuje se škodlivým vlivem volných radikálů a zabraňuje tak procesu předčasného stárnutí pleti, které je ovlivněno životním prostředím. Je výrazně podpořena odolnost pleti.

EXTRAKT Z ROSTLINY CENTELLA ASIATICA

INCI: HYDROCOTYL ( CENTELLA ASIATICA) EXTRAKT

extrakt Centella Asiatica se získává z rostlin rostoucích jen na Madagaskaru. Jeho hlavním úkolem je zlepšit podmínky pro přijímání účinných látek do pokožky a zvýšit elasticitu pokožky.

EXTRAKT Z RŮŽOVÝCH KAŠTANŮ

INCI: HORSE CHESTNUT (AESCULUS HIPPOCASTANUM) EXTRACT

Zpevňuje stěnu kapilár a celkově posiluje pokožku.

EXTRAKT Z TŘEZALKY

INCI: HYPERICUM PERFORATUM EXTRACT

květy třezalky obsahují mimo červeného barviva hypericin, éterické oleje, třísloviny, steariny atd. Vodnatý extrakt z třezalky se v kosmetice používá na ošetření citlivé, stresované pleti.

EXTRAKT Z VLČÍCH BOBŮ / EXTRAKT Z LUPINY

INCI: LUPINE EXTRACT

Vlčí bob neboli lupina je rostlina a řadí se do skupiny trvalek. Pochází ze Severní Ameriky, Odtud se rozšířila dále. Její extrakt se ze sladké, bílé lupiny (vlčího bobu) a slouží k regeneraci a restrukturalizaci pokožky.

EXTRAKT Z VRBOVKY

INCI: EPILOBIUM ANGUSTIFOLIUM EXTRACT

Vrbovka je trvanlivá rostlina s 60 až 120 cm vysokými, neohebnými lodyhami, střídavě posazenými, kopinatými listy s hladkými okraji a červenými květy. Roste na pasekách a okrajích lesa, mimořádně hojně na horách (Severní Evropa, Kanada, Rusko). Její extrakt má zklidňující a zjemňující účinky.

EXTRAKT ZE ŠÍPKŮ

INCI: DOG ROSE (ROSA CANINA) HIPS EXTRACT

Získává se mimořádně šetrnou extrakcí za studena z plodů divoké růže. Šípky jsou mimořádně bohaté na vitamín C, B1, B2, pektiny a třísloviny a jsou vhodné k podpoře odolnosti. Extrakt z šípků posiluje imunitu pleti.

EXTRAKT ZE SKOŘÁPEK OŘECHŮ

INCI: WALNUT (JUGLANS REGIA) EXTRACT

získává se z plodů vlašáku a obsahuje jako účinnou látku hydrojuglon, která přechází vlivem kyslíku na barvivo pokožky a vlasů juglon. Používá se mimo jiné samoopalovacích a opalovacích produktech.

EXTRAKT ZE SVĚTLÍKU LÉKAŘSKÉHO

INCI: EUPHRASIA OFFICINALIS EXTRACT

Získává se z rodiny rostlin krtičníkovitých. Extrakt se používá především v produktech na péči o oči ke zmírnění podráždění, proti zánětům a otokům kolem očí.

EXTRAKT ZE VZKŘIŠUJÍCÍCH SE ROSTLIN

INCI: HABERLEA RHODOPENSIS LEAF EXTRACT, BEET (BETA VULGARIS) ROOT EXTRACT, YEAST (FAEX) EXTRACT

Obnovující rostlinný komplex aktivně posiluje pleť, protože zvyšuje její odolnost a zlepšuje její ochranné mechanismy. Podporuje a udržuje přirozené procesy regenerace pleti a posiluje její úroveň hydratace. Výsledkem je odolnější, posílená, vyrovnaná a hydratovaná pleť.

EXTRAKT ZE ZELENÝCH ŘAS

INCI: CODIUM TOMENTOSUM ( ALGAE) EXTRAKT

obsahuje jedinečné minerální látky a stopové prvky, které podporují dlouhodobý hydratační efekt. Velmi účinný extrakt zvyšuje hladinu hydratace v pokožce a dlouhodobě ji váže.

EYELISS®

INCI: HESPERIDIN METHYL CHALCONE, DIPEPTIDE-2, PALMITOYL TETRAPEPTIDE – 7

Bojuje proti vzniku váčků pod očima, jejichž příčinou je omezený tok lymfy a ztráta elasticity. Posiluje malé kapiláry a současně jemnými impulsy stimuluje pleti vlastní lymfodrenáž a působí proti ochabnutí pleti.


BIODROGA katalog PDF BIODROGA katalog PDF